Боррель обіцяє допомогти Україні пережити зиму в умовах браку е/е

Share

Представники країн ЄС обговорюватимуть заходи подальшої допомоги Україні для підготовки до проходження зими в умовах нестачі електроенергії, оскільки російські загарбники продовжують знищувати критично важливу цивільну інфраструктуру України

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель 28 листопада в Брюсселі перед початком Ради міністрів закордонних справ європейських країн, повідомляє «Укрінформ».

«Він, (президент РФ Володимир Путін – Ред.) Путін, продовжує бомбити Україну. Путін продовжує свої спроби перетворити Україну на чорну діру – без світла, без електрики, без тепла, – щоб приректи українців на темряву та холод. Тож ми маємо продовжувати нашу підтримку, надавати Україні більше матеріалів. Це означає багато речей: від електричних установок до усього, що може бути необхідним, щоб пережити цю зиму без електрики. Це важко собі уявити, але саме це відбувається. Тож сьогодні ми маємо поглянути на війну з точки зору гуманітарної кризи», – наголосив Боррель.

Він зауважив, що під час зустрічі міністри розглянуть ситуацію в Україні та в Афганістані, але головна увага під час обговорення буде зосереджена на ситуації в Африці та розвитку відносин між ЄС та Африканським Союзом.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom