АМКР знову зупиняє виробництво до стабілізації енергопостачання

Share

Через масований ракетний обстріл об’єктів критичної інфраструктури, який Росія здійснила 23 листопада, гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» обмежив споживання електроенергії та призупинив більшість виробничих процесів, повідомила прес-служба АМКР.

Як зазначили на підприємстві, наявних обсягів електроенергії не достатньо, щоб підтримувати виробництво навіть на рівні 20% потужності. «АрселорМіттал Кривий Ріг» тимчасово припинив виплавку сталі та виробництво прокату.

Зараз в роботі залишаються тільки коксові батареї №№ 5, 6. Ще дві коксові батареї (№№ 3, 4) та доменна піч №6 перебувають у режимі гарячої консервації. Обидва кар’єри підприємства та фабрики ГЗК – знеструмлені. 106 шахтарів, які через знеструмлення шахти лишались під землею, успішно вивели на поверхню.

Підприємство повернеться до нормального режиму роботи, як тільки фахівцям вдасться поновити енергетичну інфраструктуру України, додали в АМКР і подякували енергетикам за цілодобові зусилля і нелегку працю.

Підприємство було змушене обмежувати виробництво у жовтні також через атаки Росії на українську енергосистему. 

В останні тижні потужності гірничо-збагачувального комбінату були завантажені на близько 25%. Такого рівня підприємство досягло після, коли на початку жовтня були запущені один з двох кар’єрів , а також дробильна та рудозбагачувальна фабрики. Перед зупинкою влітку потужності ГЗК були завантажені на близько 55%. АМКР також працював однією домною – ДП №6, це приблизно 20% від загальний ливарних потужностей підприємства.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom