АМКР тимчасово обмежив виробництво для зменшення енергоспоживання

Share

«ArcelorMittal Кривий Ріг» повідомив про рішення обмежити споживання електроенергії найбільш енергоємним обладнанням і тимчасово зменшити поточне виробництво.

«Це важливо для зниження споживання електроенергії у Кривому Розі та безпеки персоналу, що є нашим ключовим пріоритетом», – наголосила компанія у своєму повідомленні у понеділок після ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі, яких 10 довтня завдала Росія.  

Водночас відвантаження продукції замовникам проводитиметься у плановому режимі.

«Сподіваємося повернутися до штатного графіку роботи виробничого обладнання після стабілізації енергозабезпечення в країні», – зазначило підприємство.

Російська армія вранці 10 жовтня обстріляла енергетичні об’єкти по всій Україні. Повідомлялося про влучання на Київщині, Хмельниччині, Полтавщині, Сумщині, Харківщині, Житомирщині, Кіровоградщині,  Львові, Дніпрі, Запоріжжі. Через це спостерігалися проблеми у постачанні електроенергії, подекуди побутовим споживачам та підприємствам відключали світло для розвантаження мережі. 

11 жовтня про тимчасову зупинку виробництва залізорудних котунів повідомила група Ferrexpo, підприємства якої розташовані в Полтавській області. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom