МЗС спростувало інформацію про додаткові зобов’язання України в рамках «зернової угоди»

Share

Україна не брала на себе жодних нових зобов’язань щодо «зернової угоди», повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко

За його словами, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія вирішила розблокувати зернову угоду після надання Україною «гарантій» про невикористання зернового коридору в військових цілях, передає «Бізнес.Цензор».

«Україна не використовувала і не планувала використовувати зерновий коридор у військових цілях. Українська сторона чітко дотримується положень зернової угоди…Україна ніколи не наражала зерновий маршрут на небезпеку. Ніяких нових зобов‘язань, які виходили б за межі вже чинних в зерновій угоді, наша держава не брала», – наголосив Ніколенко.

Він підкреслив, що Москва повернулася до «зернової угоди» завдяки активній дипломатії генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

«У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів Путін. Це була позиція сили, а не поступок. Повернення Росії до виконання своїх зобов‘язань в рамках зернової ініціативи яскраво ілюструє дієву формулу: сильна позиція + рішучі дії = результат», – додав речник українського МЗС.

2 листопада Міноборони РФ заявило, що Росія відновить участь у чорноморській зерновій ініціативі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom