Байден анонсував вивільнення 15 млн барелів нафти із стратегічних запасів

Share

Президент США Джо Байден 19 жовтня оголосив про рішення вивільнити на ринок у грудні ще 15 млн барелів нафти зі стратегічного запасу США та попередив, що надалі може продовжувати вживати таких заходів для зниження цін на енергоносії

Рішення Білого дому надійшло за оголошенням ОПЕК+ про скорочення квоти на нафтовидобуток на 2 млн барелів на добу, пише «Інтерфакс-Україна».

Байден також закликав збільшити видобуток нафти в США, пообіцяв у майбутньому купувати її у нафтовидобувних компаній за ціною приблизно $70 за барель для поповнення стратегічного нафтового запасу.

«Нам необхідно відповідально збільшити видобуток нафти в США, не перешкоджаючи при цьому нашому переходу до екологічно чистої енергії», – заявив Байден.

«Покупки нафти можна буде робити, коли ціни на неї будуть близько $70 за барель», – додав він, говорячи про плани поповнення стратегічного запасу.

На думку президента США, завдяки цьому рішенню нафтові компанії в США можуть вже зараз інвестувати у збільшення видобутку нафти, знаючи, що потім цю додаткову нафту можна буде точно продати владі країни.

Також Байден запевнив, що енергетична політика його адміністрації не перешкоджає збільшенню видобутку нафти на території США.

Нарешті, президент закликав нафтові компанії країни використати зростання доходів від продажу нафти на розширення видобутку. Також він закликав знижувати ціни на бензин на АЗС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom