В Україні запрацювала ще одна місія МАГАТЕ

Share

В Україні розпочала роботу місія Міжнародного агентства з атомної енергії щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання, повідомила Державна інспекція ядерного регулювання

«Військова агресія РФ призвела до значного негативного впливу на систему державного регулюючого контролю в Україні. Однак пріоритетом №1 має залишатись забезпечення захисту персоналу, населення, довкілля при використанні та виробництві джерел іонізуючого випромінювання. Я радий вітати експертів МАГАТЕ в Україні та впевнений, що робота місії матиме ефективні результати», – сказав в. о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков.

Місія організована МАГАТЕ на запрошення української сторони. Головною метою є надання допомоги Україні в забезпеченні постійного високого рівня радіаційної та ядерної безпеки радіоактивних речовин.

Експерти МАГАТЕ запланували низку інспекційних візитів на українські підприємства. Вони проведуть оцінку поточної ситуації, визначать потреби задля подальшого надання міжнародної технічної допомоги. Місія працюватиме в Україні до 31 липня 2023 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom