Єврокомісія надасть план фінансування України найближчими тижнями, – Домбровскіс

Share

Євросоюз тісно співпрацює з фінансовими установами, щоб надати Україні передбачуване фінансування

Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс за підсумками зустрічі з міністром фінансів України Сергієм Марченком та президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернером Гоєром у Вашингтоні, передає «Інтерфакс-Україна».

«Єврокомісія представить конкретний план найближчими тижнями», – повідомив він.

Домбровскіс зазначив, що ціна війни зростає у міру ескалації агресії з боку Росії.

«Таким чином, потреби України у фінансуванні також зростають. Нам слід розглянути більш стратегічний/пільговий план фінансування для забезпечення економічної стабільності України. Члени G7 допомагають підтримувати Україну, тепер мають активізуватися й інші», – додав він.

За словами віцепрезидента Єврокомісії, дуже важливо, що західний демократичний світ продовжує бути єдиним і надавати всю необхідну підтримку Україні, а також тиснути на агресора-Росію санкціями. Домбровскіс додав, що його зустрічі у Вашингтоні з представниками різних країн, а також міжнародними та європейськими фінансовими інститутами підтверджують готовність тримати цей курс.

«Зараз ми працюємо в Європейському Союзі, щоб забезпечити стабільне та передбачуване фінансування ЄС Україні протягом наступного року, а потім також перехід до справи післявоєнного відновлення. І ми робимо це у тісній співпраці також із європейськими фінансовими інституціями, Європейським інвестиційним банком, та надаємо гарантії від ЄС, щоб Європейський інвестиційний банк міг продовжувати підтримувати Україну», – наголосив віцепрезидент Єврокомісії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom