В «Укренерго» попередили, що відключення е/е триватимуть ще кілька днів

Share

НЕК «Укренерго» увечері 10 жовтня відновило енергопостачання після російської масованої атаки у більшості регіонів, однак протягом кількох наступних днів знадобиться додаткове обмеження електроспоживання

Про це сказав голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає прес-служба компанії.

Він пояснив, що додаткові обмеження необхідні, щоб дати можливість ремонтним бригадам відновити електромережі.

«Це будуть повністю контрольовані тимчасові обмеження, які триватимуть по кілька годин. Вони вводяться у повній координації з диспетчерами «Укренерго» і покликані зберегти баланс в енергосистемі і пришвидшити відновлення електромереж», – сказав Кудрицький.

Голова «Укренерго» наголосив, що під ракетну атаку потрапила безпрецедентна кількість енергетичних об’єктів у багатьох регіонах України, внаслідок чого диспетчери живили споживачів за резервними схемами.

«З такими масштабними руйнуваннями ще ніхто не стикався. Наші бригади працюють 24/7 для того, щоб якнайшвидше відновити мережі та подати живлення усім споживачам. Але цього разу нам потрібна допомога від українців: ввечері з 17:00 до 23:00, за можливості, зменшити використання потужних електроприладів. Це праски, електроопалення, тепла підлога, пральні машини тощо», – закликав Кудрицький.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom