Світовий банк вперше за час війни виділив Україні кошти на інвестиції

Share

Світовий банк виділив Україні перші гроші для інвестицій з початку повномасштабного вторгнення РФ. Кошти будуть спрямовані через цільовий фонд загальним об’ємом в $200 млн, яким керує американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital, повідмили у прес-службі Міністерства економіки.

Компанія інвестуватиме у швидкозростаючі технології, а також експортно-орієнтовані компанії, що працюють переважно в Україні та Молдові.

Horizon Capital зазвичай інвестує приблизно по $10-30 млн в компанії з вартістю приблизно $50-150 млн. Інвестфонд зосереджується на підприємствах сектору інформаційних технологій (ІТ), електронної комерції, інноваційних споживчих товарів і фінтех секторі.

«Це має стати позитивним сигналом і для інших потенційних інвесторів: в українську економіку можна і треба починати вкладати гроші вже зараз», – висловила сподівання міністерка економіки Юлія Свириденко.

Раніше повідомлялося, що Україна домовилась з MIGA (Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій) про запуск механізму страхування інвестицій під час бойових дій. Найближчим часом почнеться реалізація пілотного проекту на суму $30 млн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom