Україна буде готова до переговорів про повноцінне членство в ЄС наприкінці року, – Стефанчук

Share

Наприкінці 2022 року Україна буде готова до початку переговорного процесу щодо повноцінного членства у Європейському Союзі, розраховує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук

Про це він заявив в етері національного телемарафону, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я дуже сподіваюся, що буквально до кінця осені і парламент, і всі наші суб'єкти євроінтеграційного процесу виконають покладені на них зобов'язання. І я думаю, я дуже сподіваюся, що наприкінці року Україна буде готова до початку переговорного процесу про повноцінне членство в Європейському Союзі. Далі, безумовно, це буде, скажімо так, ще великий шлях, але це вже буде кінцева відправна точка, де ми бачимо успішний фініш завершення євроінтеграції в Україні»,  – сказав Стефанчук.

Він наголосив, що на сьогодні український парламент перебуває на стадії виконання практично всіх вимог, які Європейська комісія висунула перед Україною для збереження статусу кандидата в члени та можливості розпочати переговори про повноцінне членство у Євросоюзі.

«Усі необхідні законопроєкти розроблені: деякі ухвалені в першому читанні, деякі – загалом», – зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, наприкінці липня Європейський Союз опублікував щорічний звіт про імплементацію Угоди про асоціацію в Україні, в якому позитивно відзначив прогрес у низці сфер, а також окреслив наступні необхідні кроки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom