«Газпром» заявив про переведення розрахунків за газ із Китаєм в юані та рублі

Share

Російський «Газпром» та китайська державна корпорація CNPC домовилися про переведення розрахунків за газ у рублі та юані

Про це повідомила російська компанія за підсумками переговорів голови Олексія Міллера з головою ради директорів CNPC Даєм Хоуляном, передає «Бізнес.Цензор».

«Під час зустрічі підписано додаткові угоди до довгострокового договору купівлі-продажу газу «східним» маршрутом – газопроводом «Сила Сибіру». Зокрема, зафіксовано перехід на здійснення розрахунків за постачання газу до Китаю у національних валютах країн – рублях та юанях», – йдеться у повідомленні.

У січні-серпні 2022 року «Газпром»видобув 288,1 млрд кубометрів газу, що на 14,6% або на 49,1 млрд куб. м менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому експорт до країн далекого закордоння за цей період впав на 37,4% або на 49,1 млрд куб. м – до 82,2 млрд кубометрів.

Водночас російський монополіст вказує на зростання експорту газу до Китаю, однак обсяги постачання палива за контрактом з китайською CNPC традиційно не розкриває.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom