Міністри фінансів G7 обговорять запровадження граничної ціни на російську нафту

Share

Міністри фінансів країн «Великої сімки» (G7) 2 вересня обговорюватимуть можливість встановлення граничної ціни на російську нафту

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

Крім того, за даними видання, в США сподіваються, що це послабить тиск на енергетичний ринок та скоротить загальні прибутки Росії від сирої нафти.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен та її колеги обговорять ці заходи 2 вересня. План дозволить покупцям російської нафти за обмеженою ціною продовжувати отримувати важливі послуги, такі як фінансування та страхування танкерів. Європейський Союз, Великобританія та Швейцарія планують заборонити своїм компаніям надавати ці послуги для поставок російської нафти з грудня.

«Ми вважаємо, що це найефективніший спосіб сильно вдарити по доходах (президента РФ Володимира Путіна – Ред.) Путіна, і це призведе не лише до падіння доходів Путіна від нафти, але й до зниження глобальних цін на енергоносії», – заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр.

У Білому домі також додають, що рішення буде ухвалено в партнерстві з союзниками, країнами «Великої сімки», і це завдасть серйозного фінансового удару по Росії.

Нині немає інформації, якою буде гранична ціна і які країни приєднаються до обмежень.

Раніше Велика Британія заявила, що підтримує цей план, а міністр фінансів Надхім Захаві зазначив, що він буде «найефективнішим, якщо його підтримає максимально широка коаліція».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom