У Німеччині назвали дату, коли припинять купувати вугілля та нафту у РФ

Share

Німеччина повністю припинить купувати російське вугілля 1 серпня, а російську нафту – 31 грудня. Країна шукатиме альтернативні джерела постачання енергоносіїв

Про це заявив заступник міністра фінансів ФРН Йорг Кукіс, передає «Економічна правда» з посиланням на Reuters.

«Через кілька тижнів ми відмовимося від російського вугілля», – сказав він.

За словами заступника міністра, головним завданням, яке постало зараз, залишиться заповнення величезної прогалини, яка утвориться через відмову ЄС від 158 мільярдів кубометрів російського газу на рік. Зокрема, раніше Росія постачала 40% вугілля і 40% нафти в Німеччину.

«Усім, хто знає історію нафтопроводу «Дружба», який вже був інструментом радянської імперії над Східною Європою, позбутися цієї залежності не є тривіальною справою, але це те, чого ми досягнемо за кілька місяців», – впевнений Кукіс.

Німеччина розвиває імпортні термінали для зрідженого природного газу (LNG), аби перекрити дефіцит газу. Але, за словами Кукіса, хоча США та Катар можуть разом постачати близько 30 млрд кубометрів газу у вигляді LNG, цього недостатньо.

«Ми не можемо просто уявити цю проблему», – прокоментував чиновник залежність Європи від російських енергоносіїв.

Кукіс додав, що хоча Німеччина зосереджена на переході до нульових викидів і нещодавно ввела в дію законодавство для прискорення розвитку проєктів з відновлюваної енергетики, в перехідний період газ все ще буде необхідним.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom