Україна отримає 1 млрд євро першого траншу нового макрофіну до літніх канікул, – ЄК

Share

Перший транш нової програми макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1 млрд євро надійде вже до початку літніх канікул, заявив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс

Відповідне оголошення він зробив 4 липня в Лугано, виступаючи на міжнародній Конференції високого рівня з відновлення України, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми працюємо, щоб надати подальшу нову програму макрофінансової допомоги у розмірі 9 млрд євро. Перша частина надійде до літніх канікул. Це 1 млрд євро після затвердження Європейським парламентом та державами-членами», – сказав Домбровскіс.

За його словами, до цієї програми також буде «додано іншу двосторонню та багатосторонню підтримку з боку міжнародних партнерів». Як приклад виконавчий віцепрезидент навів надання Німеччиною гранту у розмірі 1 млрд євро грантів Україні та виділення США $1,3 млрд пакету підтримки.

Платформа з відновлення України «Об'єднані в захисті – об'єднані у відновленні» складатиметься з трьох рівнів і матиме кілька офісів у країнах-партнерах із центром у Києві, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на конференції в Лугано.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom