Фінська Outokumpu зупинила продажі сталі до РФ, шукає альтернативу російському газу

Share

Фінський виробник нержавіючої сталі Outokumpu вирішив зупинити продажі та відвантаження своєї продукції до Росії через війну в Україні

«Outokumpu рішуче засуджує війну Росії проти України. Компанія вирішила припинити продажі та поставки в Росію, а також має на меті розірвати всі зв’язки, що залишилися з країною, яка не дотримується міжнародного законодавства та прав людини», – говориться у звіті компанії.

Компанія робить все можливе, щоб підтримати та допомогти своїм співробітникам, які прямо чи опосередковано постраждали від війни в Україні. Зокрема, Outokumpu пожертвував 1 млн євро на підтримку зусиль з надання допомоги в Україні та сусідніх країнах.

У звіті також зазначається, що Outokumpu закуповує сировину та енергоносії по всьому світу. «Основною сировиною Outokumpu для виробництва нержавіючої сталі є брухт нержавіючої сталі, і наразі компанія не закуповує цю продукцію в Росії. Обмежена кількість іншої сировини закуповується з Росії, і компанія активно шукає альтернативні джерела по всьому світу», – стверджують у компанії.

Outokumpu закуповує природній газ на європейському ринку, одним із непрямих постачальників на який є Росія. Компанія шукає альтернативні джерела для заміни російського газу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom