ЄК підтвердила перевірки низки газових компаній у Німеччині

Share

Європейська комісія повідомила, що 29 березня провела «в Німеччині неоголошені перевірки у приміщеннях кількох компаній, що займаються постачанням, транспортуванням та зберіганням природного газу».

Про це йдеться у комюніке, передає «Інтерфакс-Україна».

«У комісії є побоювання, що компанії, що перевіряються, могли порушувати правила конкуренції ЄС, що забороняють зловживання домінуючим становищем (стаття 102 Договору про функціонування Європейського союзу). Посадовців комісії супроводжували їхні колеги з німецького національного органу з питань конкуренції», – йдеться у документі.

У ньому роз'яснено, що раптові перевірки є «попереднім етапом розслідування передбачуваних антиконкурентних дій».

«Той факт, що комісія проводить такі перевірки, не означає, що компанії винні в антиконкурентній поведінці, і не вирішує результат самого розслідування», – підкреслюється в комюніке.

У Єврокомісії запевняють, що під час антимонопольних розглядів «цілком дотримуються права захисту», зокрема, права компаній бути заслуханими.

При цьому наголошується, що законодавчо не встановлений крайній термін для завершення розслідування антиконкурентної поведінки. Це, пояснюють у Брюсселі, залежить від низки факторів, включаючи складність кожної справи та ступінь співпраці відповідних підприємств із комісією.