На вітчизняних виробників припадає 70% від суми всіх угод із закупівлі озброєння

Share

«Агенція оборонних закупівель» міністерства оборони України уклала чергові контракти на закупівлю товарів оборонного призначення з українськими виробниками.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

Підписання договорів відбулося під час робочої поїздки президента Володимира Зеленського до Хмельницької області, передає пресслужба Міноборони.

«70% від суми всіх угод, які Агенція оборонних закупівель уклала у 2024 році, припадає саме на вітчизняних виробників озброєння, боєприпасів та військової техніки. За деякими напрямками, як-от БПЛА, майже 100% коштів ми спрямували саме на контрактування у них», – наголосила директор Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

Своєю чергою заступник міністра оборони Дмитро Кліменков зауважив, що «контракти з українськими підприємствами ОПК – це посилення безпеки країни. Міністерство і надалі буде дотримуватися пріоритету щодо підтримки вітчизняних виробників озброєння».

Як UAprom.info повідомляв раніше, міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зауважив, що Україна у 2024 році планує збільшити обсяги ОПК у 6 разів.