Україна у 2024 році планує збільшити обсяги ОПК у 6 разів – Камишін

Share

Український оборонний сектор збільшиться у 6 разів у 2024 році.

Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час форуму “Україна. Рік 2024”, передає ЕП.

За словами Камишіна, загалом в Україні працюють 500 військово-промислових підприємств. З них 100 – державних і 400 – приватних.

Кількість працівників оборонного сектору становить близько 300 тис. людей.

Окрім цього, за 2023 рік Україна сильно наростила виробництво боєприпасів. Кількість вироблених мінометних боєприпасів збільшилась у 48 разів, виробництво артилерійських снарядів – у 2,8 раза.

Камишін також зазначив, що важливою ціллю на 2024 рік є зменшення ціни виробництва зброї, наприклад ціна ефективного використання FPV-дрона має становити 1 тис. дол.

Водночас українська промисловість у 2024 році буде налаштована на виготовлення значно більшої кількості роботизованих наземних дронів.

“Минулого року ми побачили в масштабному ділі повітряні та морські дрони, 2024 буде роком, коли ми побачимо їх на землі”, – наголосив міністр.

Своєю чергою, у своєму виступі на форумі віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підтвердив ціль, яку раніше повідомляв президент Володимир Зеленський, Україна має плани виробити понад 1 мільйон дронів у 2024 році.

Над цією метою в Україні вже працюють 200 компаній з виробництва БпЛА.