Слабкий попит та супертайфун обвалили прибутки південнокорейської POSCO

Share

Зниження сталевого попиту та повінь, спричинена супертайфуном Хіннамнор, призвели до різкого падіння фінрезультатів у третьому кварталі 2022 року сталевого бізнесу південнокорейського конгломерату POSCO

Операційний прибуток впав на 83% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та на 71% до попередньо кварталу – до $0,36 млрд. Операційна маржа склала 3,6% у порівнянні з 20,3% роком раніше, дохід знизився на 4% р/р та 8% кв/кв, до $12,3 млрд.

У вересні супертайфун Хіннамнор завдав удару по південному та південно-східному узбережжю країни, де розташоване місто Пхохан та метзавод POSCO. Компанія оцінила збитки від його затоплення та зупинки виробництва/відвантаження у $0,28 млрд.

У третьому кварталі 2022 року продажі POSCO впали на 12% р/р та 4% кв/кв, до 7,9 млн. т, головним чином, через зниження попиту на внутрішньому ринку, а також зупинку Пхохан. Тенденція до зниження цін трохи зупинилася після повені, проте зростання цін не очікується протягом першого півріччя 2023 року. Прогнозується, що попит покращуватимуться з третього кварталу 2023 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom