Україна і Молдова домовилися відновити залізничне сполучення для вантажоперевезень

Share

Цієї осені між Україною і Молдовою планують відновити залізничне сполучення для вантажних перевезень через 25 років після припинення

Як повідомили в міністерстві інфраструктури та регіонального розвитку Молдови, відповідний меморандум 23 червня підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і віце-прем'єр Андрій Спіну, передає УНІАН.

Зазначається, що вантажні перевезення здійснюватимуться на залізничній ділянці Березине (Україна) – Басарабяска (Молдова).

«Таким чином, Республіка Молдова зможе експортувати/імпортувати товари через порт Ізмаїл, розташований на Дунаї, зменшуючи затори в порту Рені. Водночас через цей відрізок залізничної колії Україна зможе експортувати товари до Республіки Молдова та до країн ЄС», – йдеться в повідомленні.

В Мінінфраструктури Молдови також зазначили, що будівництво ділянки планується провести на відстані приблизно 23 км. З них 1,2 км залізниці буде побудовано на території Республіки Молдова. Ділянка залізниці Березино-Басарабяська на території України була відкрита ще в 1997 році.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom