Ердоган говоритиме про «зернові коридори» із Зеленським та Путіним

Share

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган найближчими днями має намір провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним щодо подальшого функціонування «зернових коридорів»

Про це повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє «Укрінформ» із посиланням на видання Hürriyet.

«Президент Ердоган проведе переговори із Зеленським і Путіним», – сказав він.

Чавушоглу зазначив, що Туреччина стежить за процесом з ООН. Він також підкреслив необхідність вжиття конкретних кроків для усунення перешкод.

«На даний момент немає проблем із завантаженими суднами… Для того, щоб відвантаження зерна продовжувалася, потрібно подолати проблеми», – сказав він.

Нагадаємо, 29 жовтня Міноборони Росії повідомило, що країна-агресор призупиняє участь у виконанні угод щодо вивезення зерна з заблокованих портів України. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, коли заблокувала рух суден із українським продовольством.

Представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи». З портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» 

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 31 жовтня заявив, що країна докладатиме зусиль щодо пошуку розв'язання глобальної продовольчої кризи попри вихід Росії з зернової угоди.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom