Заблоковані 218 суден, що беруть участь в «зерновій ініціативі», – Мінінфраструктури

Share

Рух 218 суден, що беруть участь у «зерновій ініціативі», фактично  заблокований, повідомляє Міністерство інфраструктури України

Судна заблоковані на своїх поточних позиціях через те, що українська сторона станом на 30 жовтня немає дозволів від Спільного Координаційного Центру на їх проходження безпечним коридором.

У тому числі заблоковані 95 завантажених суден, які вже вийшли з українських портів та очікують на інспекцію для відправлення до кінцевого споживача; 101 порожнє судно очікує інспекції на вхід до українських портів; 22 завантажених судна чекають на вихід з українських портів.

Нагадаємо, 29 жовтня Міноборони Росії повідомило, що країна-агресор призупиняє участь у виконанні угод щодо вивезення зерна з заблокованих портів України. Там зазначили, що рішення ухвалене «з урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великої Британії теракту проти кораблів Чорноморського Флоту та цивільних судів, залучених у забезпеченні безпеки «зернового коридору».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, коли заблокувала рух суден із українським продовольством.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom