Україна оформила перші вантажі в рамках «митного безвізу»

Share

Першою країною, з якої відправлений вантаж для доставки в Україну під процедурою спільного транзиту, стала Німеччина. Україна також випустила товари під процедуру спільного транзиту для доставки в Німеччину

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

У відомстві нагадали, що 1 жовтня для України набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту – для бізнесу відкрилася можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Тобто в країні запрацював так званий «митний безвіз».

«Перша транзитна декларація Т1 була відправлена 1 жовтня з Німеччини до України. 1 жовтня Україна також оформила першу транзиту декларацію на виїзд. За нею вантаж прямував через Польщу до Німеччини», – сказано в повідомленні.

Відповідно до «митного безвізу», для доставки вантажів з однієї країни в іншу подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення. Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні та зменшує відповідні витрати для підприємств.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom