Уряд Німеччини проти запуску «Північного потоку – 2»

Share

Федеральний уряд Німеччини не вважає за потрібне запускати в експлуатацію газопровід «Північний потік-2», заявив представник уряду Вольфганг Бюхнер

«Ми зупинили процес сертифікації газопроводу з поважних причин, і поновлення проєкту не є нині предметом обговорення», – зазначив Бюхнер, коментуючи нещодавню пропозицію віцеспікера Бундестагу від Вільної демократичної партії Вольфганга Кубікі запустити газогін для заповнення газосховищ перед зимою, передає «Бізнес.Цензор».

Він також нагадав про інші шляхи постачання газу. Зокрема, за допомогою «Північного потоку-1» і трубопроводу, який проходить територією України, РФ могла би виконати всі контракти з європейськими клієнтами та забезпечити всі потреби Європи.

Представник німецького уряду нагадав і про газогін «Ямал» через Білорусь і Польщу, який «Росія сама санкціонувала».

Представник Мінекономіки Штефан Габріель Гауфе також підтвердив, що Росія могла б задовольнити всі потреби Німеччини в газі за допомогою трубопроводу «Північний потік-1».

«Пропозиція (запустити «ПП-2» – Ред.) стосується країни, яка зарекомендувала себе як ненадійний постачальник енергії. А метою федерального уряду є досягнення незалежності від імпорту викопних джерел енергії саме з Росії», – сказав він.

У Міністерстві фінансів ФРН запевнили, що міністр «вважає цю пропозицію неправильною».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom