Ferrexpo в І кварталі зменшила виробництво окатків на 11%

Share

У першому кварталі 2021 року Група Ferrexpo із активами в Полтавській області зменшила виробництво залізорудних окатків на 11% порівняно з показниками червертого кварталу 2021 року. За даними компанії, виробництво склало 2,713 млн тон, що відповідає показникам першого кварталу 2021 року.

Основною причиною зниження виробництва в компанії назвали «операційні та логістичні обмеження після вторгнення Росії в Україну», які й досі зберігаються та погіршують умови роботи гірничо-збагачувальних комбінатів Ferrexpo.

Як зазначається, виробництво високоякісного концентрату із вмістом заліза 67% на потужностях групи під час звітного періоду не відбувалося.

Продажі в першому кварталі 2022 року становили 2,6 мільйона тон, при цьому Група масштабувала свою виробничу діяльність, щоб задовольнити попит на окатки. Логістичні шляхи до Європи залізницею та баржами залишаються відкритими, а діяльність у чорноморському порту Південний – заблокована.

«Ситуація в Україні залишається складною. Відповідно до вимог Уряду України щодо продовження економічної діяльності, Група продовжуватиме виробляти та транспортувати свою продукцію доти, доки є можливості та такі операції є безпечними», – зазначається в повідомленні групи.