ЗЗФ після простою відновив роботу на 7% потужності 

Share

Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ) відновив виробництво з 1 травня поточного року після простою з березня 2023 року через збереження високих цін на електроенергію і недостатніх цін на феросплави на світовому ринку.

Про це повідомив голова правління підприємства Павло Кравченко, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, наразі вартість е/е продовжує залишатися дуже дорогою.

“Ми запустили 2 печі, це 7% від нашої потужності”, – відзначив Кравченко.

За його словами, немає жодних видимих планів про збільшення виробництва.

Відповідаючи на запитання, хто є основними споживачами продукції – “Запоріжсталь” або “Каметсталь”, СЕО пояснив, що “з тими, з ким укладено контракти, продукція поставляється”.

Голова правління також не став коментувати ситуацію з Нікопольським заводом феросплавів (НЗФ), оскільки не є директором цього підприємства.

“Я не знаю, що буде далі – залежить від світових ринків і від ситуації на війні”, – резюмував Кравченко.

Своєю чергою виконавчий директор УкрФА Сергій Кудрявцев повідомив, що НЗФ розглядає можливість запуску виробництва після простою.

При цьому на уточнююче питання чи оцінюють компанії втрату ринку феросплавними підприємствами, що триває, Кудрявцев підтвердив ситуацію. Він додав, що зараз вони працюють із запасами, які були до цього.

Як повідомлялося раніше, феросплавні заводи продовжують втрачати ринок України через простої, різко зріс імпорт за значного зниження експорту.

Так, Україна у січні-травні скоротила експорт феросплавів у 38,4 раза, до 6,670 тис. т, у грошовому вираженні – у 23,4 раза, до $9,552 млн.