НЗФ підтвердив зупинку виробництва

Share

АТ «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ) підтвердив, що призупиняє виробництво феросплавної продукції в зимовий період

Про це йдеться у пресрелізі підприємства.

"Нікополь знаходиться за п'ять кілометрів від окупованого Енергодару, через що кожного дня потерпає від постійних обстрілів ворожої артилерії.Цілями російських агресорів стають підприємства критичної, енергетичної  та промислової інфраструктури. В тому числі Нікопольський феросплавний завод, який на сьогодні є одним з небагатьох промислових підприємств металургійної промисловості, яке намагається підтримувати ритмічний режим роботи в цих несприятливих умовах, зберігаючи робочі місця та відрахування в бюджети різних рівнів", – зазначено в повідомленні. 

При цьому підкреслено, що через непрогнозовані дії Росії на НЗФ можливі перебої із забезпеченням енергоресурсів – електроенергією та водою. 

"Тому, задля збереження пічних агрегатів адміністрацією НЗФ прийнято рішення про тимчасове призупинення виробництва феросплавної продукції. Водночас на підприємстві продовжать виконувати будівельні та ремонті роботи, пов'язані з модернізацією обладнання та енергокомунікацій, які неодноразово були пошкоджені через обстріли", – зауважили на заводі. 

Зокрема, адміністрація підприємства подбала про те, щоб за кожним працівником, який не буде залучений у вищевказаних видах робіт, зберігались виплати згідно з чинного законодавства. 

В НЗФ додали, що після усунення загрози обстрілів енергосистеми України завод продовжить сталу роботу. При цьому товарної продукції на складах підприємства достатньо, у разі потреби українські виробники будуть забезпечені феросплавами.

Як зазначалося раніше, джерело з металургійної галузі повідомило порталу UAprom.info, що слідом за низкою інших промислових активів, підконтрольних групі «Приват», НЗФ зупинив своє виробництво.