Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи «Зроблено в Україні»

Share

Президент Володимир Зеленський оголосив про початок роботи нової економічної платформи «Зроблено в Україні».

Про це він повідомив під час виступу на однойменному заході.

За словами Зеленського, вже було зроблено значні кроки для модернізації та спрощення роботи державних інституцій, щоб вони сприяли ефективності економіки. А нині настав час додати й інші інструменти.

«Ця платформа – «Зроблено в Україні» – має стати майданчиком для постійного прямого діалогу держави та наших підприємців. Тут мають бути представлені інтереси кожного, хто працює в Україні, хто працює прозоро й заради України, тобто сплачує податки в Україні та не працює в Росії», – зазначив президент.

Як наголосив глава держави, у діяльності платформи «Зроблено в Україні» братимуть участь усі необхідні представники виконавчої та законодавчої гілок державної влади, і вже розпочато діалог з багатьох питань, які хвилюють бізнес.

Також, на переконання Зеленського, необхідно узгодити сучасний моральний договір між суспільством та бізнесом, між державою та бізнесом.

При цьому, як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, завдяки просуванню українських товарів під брендом “Зроблено в Україні” уряд прогнозує зростання споживчого попиту на +0,14% ВВП.

Глава уряду наголосив на необхідності стимулювання споживчого попиту. За його словами, Кабмін уже ухвалив постанову про популяризацію товарів українського виробництва, затвердив знак маркування бренду «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ», який виділить товари національних виробників серед інших.

“Сумарний прогнозований ефект зростання споживчого попиту – це +0,14% нашого ВВП. Це понад 22 тис. нових робочих місць, це понад 4 млрд грн додаткових надходжень до бюджету”, – зазначив прем’єр.

Він підкреслив, що довіра й повага до українського виробника має стати спільною ідеологією на наступні десятиліття, «бо лише так ми зможемо подолати всі наслідки цієї війни, відновитися, бути конкурентоспроможними у світі».

Шмигаль додав, що 68% жителів Німеччини, Франції, Італії купують товари саме у своїх підприємців, постійно підживлюючи національну економіку.

“І Україна має запозичити цей позитивний досвід у країн-партнерів”, – переконаний прем’єр.