Збалансованій роботі енергосистеми сприяє імпорт е/е з Європи – Укренерго

Share

Один із факторів відсутності дефіциту в енергосистемі після 22 березня є імпорт електроенергії з європейських країн.

Про це повідомили у пресслужбі НЕК “Укренерго”, передає Укрінформ.

“Відсутності дефіциту в системі зараз сприяє, окрім зниженого споживання при теплій погоді та роботі українських електростанцій, також імпорт із 5 сусідніх країні: Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови”, – повідомили в Укренерго.

Там додали, що наразі міждержавний перетин між Україною і ЄС завантажений в години максимуму на 1300-1500 МВт в напрямку імпорту, що надає суттєву підтримку українській енергосистемі під час постійних обстрілів енергетики.

У компанії зазначили, що основною ціллю атак росіян з 22 березня є тепло- та гідроелектростанції, а також високовольтні підстанції «Укренерго» в окремих регіонах – зокрема, на Харківщині, Дніпропетровщині, Одещині, Запоріжжі та Хмельниччині.

Укренерго станом на 2 квітня вдалося зняти обмеження споживання в усіх постраждалих регіонах крім Харкова та Кривого Рогу (де обмежене енергопостачання промисловості).

Наголошується, що обмеження є наслідком атак на енергетичну інфраструктуру, зараз тривають аварійно-відновлювальні роботи в мережі.

Як раніше повідомляв UAprom.info, Росія вранці 22 березня влаштувала масовану атаку на українську енергетику. Внаслідок чого, за даними НЕК «Укренерго» були пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі компанії та мережі обленерго.