Виробництво труб в Україні у 2023 році зросло на 10%

Share

Підприємства, що входять до Об’єднання «Укртрубопром», у 2023 році збільшили виробництво труб порівняно з аналогічним періодом минулого року на 10,2%, до 495,6 тис. тонн, йдеться у повідомленні асоціації. Це становить близько 70% від рівня довоєнного 2021 року. 

Якщо говорити про конкретні підприємства, то динаміка була різноспрямованою:

  • «Інтерпайп Ніко Тьюб» збільшив випуск безшовних труб на 13,3%, тоді як ТОВ НВО «Трубосталь» – скоротило на 42,5%;
  • НВП з ІІ «Укртрубоізол» наростив виробництво електрозварювальних труб на 43,8%, тоді як «Інтерпайп НМТЗ» – знизив на 53,8%;
  • «Сентравіс» збільшив випуск нержавіючих труб на 11,7%;
  • Виробництво труб ВО «Оскар» знизилося на 30,5%.

Як зазначив генеральний директор Об’єднання «Укртрубопром» Георгій Польський, трубна галузь продемонструвала зростання вперше з початку великої війни. 

“Проте виробничі результати за підсумками року могли б бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги. Китайська трубна продукція просто «заповнила» український ринок як у приватному сегменті, так і на тендерах державних компаній. Саме тому ми з великою наснагою сприйняли створення Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні», за рахунок якої може відбутися зміна державної економічної політики. Завдяки цьому майданчику для постійного прямого діалогу держави та бізнесу буде вирішена ганебна проблема проникнення імпорту, у тому числі на державні тендери. При цьому підтримка українського виробника стане одним із ключових пріоритетів уряду та парламенту, що зміцнить обороноздатність України у військових умовах”, – зазначив він.