ВР ратифікувала угоду про цифрову торгівлю з Британією

Share

Верховна Рада ратифікувала угоди про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії й Північної Ірландії.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

“Набрання чинності угоди про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією сприятиме зменшенню вартості адміністрування торгівлі шляхом впровадження цифрових рішень та технологій, використанню електронного цифрового підпису, електронних контрактів та рахунків для здійснення міжнародної торгівлі”, – зазначила Свириденко.

Вона додала, що угода закріплює основні правила для торгівлі цифровими товарами та послугами між державами, а також сприятиме поглибленню участі України у глобальній економіці та підвищенню іміджу нашої держави як торговельного партнера.

Також угода є правовим фундаментом для більшого розвитку цифрової економіки – від електронної комерції до кібербезпеки – торгівлі цифровими продуктами й послугами між Україною та Великою Британією.

Міністр зазначила, що Сполучене Королівство є одним з основних партнерів нашої держави з експорту послуг у сфері телекомунікації, комп’ютерних та інформаційних послуг. У 2022 році експорт зазначених послуг склав 471,3 млн доларів, а імпорт – 46,7 млн доларів.

“Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала угоду про цифрову торгівлю. Першою такою країною став Сінгапур”, – підкреслила Свириденко.