В Україну вперше завезли обладнання із застосуванням стимулів для резидентів індустріальних парків

Share

Компанія Univest, яка є резидентом індустріального парку Фастіндастрі у Фастові, вперше завезла в Україну обладнання для промислового виробництва із застосуванням стимулів для учасників ІП, повідомив народний депутат Дмитро Кисилевський.

Зокрема, компанія скористалася механізмом звільнення від ПДВ і мита при імпорті обладнання, яке буде використовуватись у виробничому процесі.

“Першорпохідцем у використанні стимулів від держави став український підприємець Володимир Кудряшов, власник і генеральний директор компанії Univest. Йому довелось разом з митницею розбиратись, як все зробити, бо робили це вперше і підприємство, і держава, але все зробили. Посеред війни збудували цех, не побоялись інвестувати в розширення виробництва біля 300 млн грн. І за кілька місяців запускають обладнання в роботу. Виготовлятимуть еко-упаковку”, – розповів нардеп.

Нет описания фото.

Індустріальний парк у Фастові планує залучати підприємства за принципом циркулярної економіки. Тобто відходи виробництва одного заводу будуть використовуватись як сировина для іншого.

Нагадаємо, у липні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закони №5688 та №5689, які передбачають податкові та митні стимули для індустріальних парків. Окрім звільнення від імпортного ПДВ і мита на обладнання, вони також передбачають звільнення резидентів ІП від податку на прибуток на 10 років за переліком видів діяльності та право органів місцевого самоврядування надавати пільги по місцевим податкам.