В Україні є конкретні проєкти для іноземних інвесторів – Свириденко

Share

У кожному із пріоритетних секторів Україна має конкретні проєкти, які готова запропонувати іноземним інвесторам.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

«Уряд разом з приватним сектором визначив кілька секторів, які з нашого погляду мають дати найбільший приріст для зростання ВВП. Йдеться про конкретні проєкти із залученням приватних інвесторів у таких секторах, як енергетика, агровиробництво, переробна промисловість, транспорт, логістика, IT і критичні матеріали», – підкреслила Свириденко.

Також міністр зазначила, що уряд має низку інструментів для розвитку як малого і середнього бізнесу, так і підтримки великих виробників. Зокрема, на підтримку виробників в рамках економічної політики «Зроблено в Україні» закладено 45 млрд грн.

Крім того, уряд пропонує іноземним інвесторам для їхнього виходу на український ринок – інфраструктуру страхування від воєнних ризиків, індустріальні парки та податкові пільги за їх використання, підтримку проєктів зі значними інвестиціями понад €12 млн – компенсацію до 30% від суми вкладення.

“Ще одна важлива складова – інвестиційний компонент програми Ukraine Facility – Ukraine Investment Framework, який дозволить залучити до €40 млрд євро державних та приватних інвестицій”, – зауважила Свириденко.

Як портал UAprom повідомляв раніше, США у 2023 році спрямували майже $380 млн на підтримку агросектору, близько $1 млрд спрямували торік і на підтримку енергосистеми.