В Україні експорт IT-послуг у квітні склав $545 млн

Share

Обсяг IT-експорту у квітні 2024 року зменшився на 3,5% і становив $545 мільйонів. Українській економіці це принесло на $20 мільйонів менше у порівнянні з березнем.

Такі дані наводить НБУ, передає Львівський IT-кластер.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

Загалом за перші чотири місяці обсяг експорту комп’ютерних послуг складає $2,1 мільярда, що на $78 мільйонів менше ніж за аналогічний період у 2023 році.

За словами CEO Львівського ІТ Кластера Степана Веселовського, IT-галузь є однією з основних в структурі українського експорту послуг. Про це свідчить частка ІТ-послуг, яка складає 38,3%. Це найбільший показник серед усіх послуг, що експортуються. Саме тому стабільність індустрії напряму впливає на стабільність економіки.

“Однак, ми бачимо, що техіндустрія у критичному стані. Обсяги експорту послуг зменшуються. Ми постійно наголошуємо: причиною цього є не розв’язане питання бронювання ключових працівників індустрії. Львівський IT Кластер, як найбільше техоб’єднання України, наголошує на необхідності вдосконалення механізмів бронювання. Зокрема, впровадженні підходу з урахуванням економічного фактора”, – зауважує Веселовський.

Загальна експортна виручка усіх послуг України у квітні цього року склала $1,4 мільярда, що на $12 мільйонів або ж 1% більше порівняно з березнем.