В Австрії представлено прототип вагона для перевезення брухту

Share

Logistik Service GmbH (LogServ), Voestalpine, TransANT і DB Cargo представили новий прототип вагона, призначеного для ефективного транспортування брухту, передає Rail.insider.

Офіційна передача перших вагонів відбулася 5 червня.

Як зазначається, вагони для перевезення брухту є ключовим компонентом плану логістики для заводу Voestalpine у Лінці. Адже виробник переходить на використання електродугових печей, які значною мірою залежать від ефективного постачання брухту.

Рішення також є частиною плану Voestalpine greentec steel, спрямованим на скорочення викидів CO2 при виробництві сталі.

Основа представлених вагонів — стандартні платформи TransANT, оптимізовані для транспортування брухту завдяки спеціалізованій конструкції. Ці вагони значно міцніші, ніж ті, що використовуються для сипких вантажів, і коротші, що дає змогу збільшити вантажопідйомність на 30%.

«Ця конструкція є результатом тісного партнерства між TransANT, LogServ і DB Cargo, що включає використання високоміцної сталі alform® від Voestalpine», – наголошується у дописі.

Передбачається, що прототипи спочатку пройдуть ретельне внутрішнє випробування на підприємствах Voestalpine, перш ніж курсуватимуть на інших маршрутах в Австрії та, зрештою, у Німеччині до кінця 2024 року.

Крім того, очікується, що це поетапне впровадження «підтвердить продуктивність вагонів у різних умовах експлуатації та розширить їх використання по всій Європі».

Як UAprom повідомляв раніше, «ТАС Дніпровагонмаш» відвантажив нову партію вагонів в Євросоюз у рамках реалізації проєкту «DB2».