УЗ у 2023 році збільшила обсяг контейнерних перевезень на 12%

Share

АТ “Укрзалізниця” продовжує розвивати інтермодальні, мультимодальні та комбіновано-інтермодальні перевезення. Так, у 2023 році компанія збільшила обсяг контейнерних перевезень на 12%.

Про це повідомила пресслужба товариства.

Як зазначається, у 2023 році було вдосконалено й оптимізовано роботу філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» та оновлено парк фітингових платформ.

“У травні минулого року ми розпочали реалізовувати стратегічні зміни в роботі нашої філії «Ліски». Зокрема, збільшили парк фітингових платформ, підвищили ефективність використання вагонного парку та запровадили низку сервісів для наших клієнтів, серед яких єдине цифрове вікно для роботи клієнтів з вантажних перевезень. Також спростили та вдосконалили систему розрахунків”, – зазначив директор з комерційної роботи й логістики УЗ Тимофій Мураховський.

Він додав, що компанія розширює й можливості та мережу своїх терміналів, триває будівництво інтермодального термінала на станції Ковель-Ліски, який зможе перевантажувати вантажі з рухомого складу колії 1520 на рухомий склад євроколії – 1435.

“Наразі всі термінали «Лісок» мають регулярне сполучення з морськими портами Європи”, – зауважив Мураховський.

Крім цього, у 2023 році Укрзалізниця в рамках реалізації інвестиційної програми збудувала на власних потужностях 500 фітингових платформ. Всі вони вже залучені до перевезень. Наразі загальний парк ЦТЛ «Ліски» становить 4439 фітингових платформ.

Загалом у 2023 році обсяг перевезень контейнерів зріс у порівнянні з 2022 роком на 12% – до 102 тис. контейнерів, а у двадцятифутовому еквіваленті вийшли на рівень 2022 року, коли робота перших двох місяців до широкомасштабного вторгнення була більшою, та склали 115,5 тис. ДФЕ.

Обсяг вантажопереробки на філії у 2023 році показав ріст на 8% – до 1,448 млн тонн, а загальна сума доходів філії має стабільний ріст: у 2023 році на 8% понад 2022 року та на 48% понад 2021 року.

Близько 50% перевезених вантажів – це аграрна продукція. Контейнери курсують і в межах кордонів країни, і до портів, Констанції, Гданська та Ізмаїла.