УЗ у 2023 році спрямувала на закупівлі в українських виробників понад 26 млрд грн

Share

Упродовж 2023 року АТ “Укрзалізниця” спрямувало на закупівлі 35,7 млрд грн, з яких 74% отримали саме українські постачальники.

Про це повідомила пресслужба товариства.

«Укрзалізниця – завжди розширює базу постійних українських постачальників. Товариство безумовно орієнтоване на український ринок і завжди відкрите до співпраці з українськими виробниками. Цьогоріч плануємо щонайменше 65 млрд грн спрямувати на закупівлю товарів. І надважливо, що для вибудови, зокрема, комунікацій з бізнесом за ініціативи президента України була створена Всеукраїнська економічна платформа “Зроблено в Україні”», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Також зазначається, що в УЗ проводиться робота з удосконалення та підвищення прозорості тендерної документації та закупівельних процесів.

“Водночас триває диджиталізація закупівельних процесів, впроваджено перший етап системи ERP. Уже створено прозорий довідник, очищено технічну документацію від низки внутрішніх документів. Також розширюється присутність на «Прозорро Маркет»”, – відзначили в компанії.

Крім того, Укрзалізниця розробляє прозорий порядок доступу до залізничної інфраструктури.