УЗ отримає нові локомотиви за фінансової підтримки США

Share

Експортно-імпортний банк США (EXIM) ухвалив угоду на надання Укрзалізниці позики в розмірі 156,6 млн дол. на термін 15 років для придбання близько 40 дизельних локомотивів. Угода ухвалена за погодження уряду США, передає пресслужба Мінвідновлення.

Зазначається, що позитивне рішення банку оголосила президентка та голова ради директорів EXIM Рета Джо Льюіс під час зустрічі в Києві з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим за участі спецпредставниці США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, посла США в Україні Бріджит Брінк та голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка.

За словами Пенні Пріцкер, ця угода – приклад того, що зусилля уряду США та приватного сектору спрямовані на посилення стійкості та спроможності стратегічно важливого підприємства для України.

«Кожен цент допомоги для «Української залізниці» – це не тільки інвестиція в нашу логістичну спроможність та розвиток інфраструктури. Це внесок в обороноздатність та стійкість нашої держави. Оголошення про таку співпрацю на високому рівні – важливий сигнал для міжнародного бізнесу щодо роботи в Україні», – зазначив Кубраков

Повне структурування проєкту та підписання угоди заплановано до кінця цього року.