Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств

Share

Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Згідно з рішенням, продовження відбуватиметься автоматично й стосується лише тих відстрочок, термін дії яких не закінчився у день ухвалення постанови.

Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, оскільки 18 травня 2024 року набуде чинності ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних, наразі уряд працює над розробкою відповідних урядових актів.

«Водночас щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами», – зазначив  Фоменко.

Як раніше повідомляв UAprom.info, Українська зернова асоціація (УЗА) звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та віцепрем’єрки та міністерки економіки Юлії Свириденко з проханням до уряду продовжити чинні бронювання військовозобов’язаних на 3 місяці до врегулювання нормативної бази відповідно до ухваленого нового закону про мобілізацію.