Укрзалізниця не використовує націоналізовані вагони із РФ та РБ [AI+]

Share

АТ «Укрзалізниця» у своїй діяльності не використовує націоналізовані вагони російського та білоруського залізничних перевізників «РЖД» та «БЧ». Про це повідомили в товаристві на запит видання Ґвара Медіа. Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

Як зазначається, наприкінці березня 2022 року Бюро економічної безпеки ініціювало націоналізацію 400 залізничних вагонів, які є власністю Росії та Білорусі. Тоді співробітники БЕБ України знайшли у Черкаській області вагони залізничного рухомого складу, які є власністю російської залізничної компанії.

Також у зоні митного контролю одного з міст області виявлено залізничний вагон з електрообладнанням (12 тягових електродвигунів та 12 якорів тягових двигунів), що належить білоруському підприємству.

Разом з тим було здійснено оцінку вартості залізничного рухомого складу та електрообладнання, а перелік виявлених товарно-матеріальних цінностей направили до Укрзалізниці та ОВА Черкаської області для ухвалення рішення щодо подальшої націоналізації.

Як повідомлялося раніше, влітку 2023 року Вищий антикорупційний суд прийняв рішення про застосування санкцій до низки комерційних структур та їх власників. Тоді до держбюджету надійшли активи на мільярди гривень кількох наближених до Кремля російських олігархів, зокрема, братів Ротенбергів, Олега Дерипаски, Євгена Гінера та інших.

Нагадаємо, у 2023 році УЗ на власних потужностях збудувала 528 вантажних вагонів