ЄБРР вважає приватний сектор основою відновлення України – Мінекономіки 

Share

ЄБРР зацікавлений у тому, щоб саме приватний сектор став основою відновлення України.

Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо, передає пресслужба міністерства.

“Торік ЄБРР надав рекордні 2,1 млрд євро, з яких 50% коштів були спрямовані на підтримку приватного сектору. Це вкотре доводить, що ЄБРР зацікавлений у тому, щоб саме приватний сектор став основою відновлення України. В цьому році банк продовжить підтримку українського бізнесу – вже розроблена низка конкретних проєктів у сферах енергетики, виробництва, логістики, агросектору та інших”, – зазначила Свириденко.

Вона додала, що партнери з ЄБРР також зацікавлені у тому, щоб активно долучатися до відновлення Херсонської та Миколаївської областей, які суттєво постраждали під час війни.

Крім цього, під час зустрічі сторони також обговорили страхування бізнесу від воєнних ризиків, зокрема інструменти страхування суден, вантажів у дорозі чи на складах. Й можливості потенційного розширення страхування.

Свириденко підкреслила, що для України важливо координувати зусилля міжнародних фінансових інституцій для більш ефективної та масштабної відбудови з акцентом на приватний сектор.

“Наша співпраця має допомогти відновити економіку, промисловість, інфраструктуру та нормалізувати життя людей в Україні. Для цього, спільно із ЄБРР ми проведемо серію воркшопів для посилення координації європейських агенцій із розвитку для відновлення України”, – відзначила міністр.