“Укрнафта” оновлює обладнання під стандарти API

Share

У 2023 році ПАТ «Укрнафта» успішно завершила 4 635 закупівель для видобувних, технологічних та інших потреб на суму 6,24 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Як зазначається, підприємство також уклало зовнішньоекономічні договори.

«Це насправді, без перебільшень, прорив для компанії. У 2023 році «Укрнафта» підписала меморандум з The American Petroleum Institute та взяла курс на міжнародні стандарти видобутку та сервісу і заміну застарілого російського, білоруського та радянського обладнання на кращі сучасні технології», – зауважив директор товариства Сергій Корецький.

Зараз компанія вже має укладені договори та рамкові угоди зі світовими лідерами в галузі нафтовидобутку та нафтосервісу, зокрема:

• З американською Baker Hughes GmbH на закупівлю 34 установок електровідцентрових насосів. Також погоджено замовлення 309 таких установок та супутнього обладнання, постачання партіями протягом 2024 року.

• З китайською Laizhou City Rising Star Artificial Lift CO. LTD на закупівлю запчастин до електровідцентрових насосів, що вже працюють на свердловинах.

• З німецькою Oil Dynamics GmbH на 200 установок електровідцентрових насосів, перша партія 50 штук вже доставлена на склад в Долині.

“Крім того, укладено рамкову угоду з ТОВ «Везерфорд Україна» на виконання робіт та послуг і постачання обладнання для геологорозвідки, буріння, розробки, видобутку, інтенсифікації свердловин та родовищ”, – підкреслили в пресслужбі.

Підписана також рамкова угода з саудівською Alkhorayef Petroleum Company на закупівлю обладнання для свердловин, в рамках якої узгоджено перше замовлення на постачання у 2024 році 50 установок електровідцентрових насосів та супутнього обладнання.

“Поступово, крок за кроком, «Укрнафта» впровадить сучасні технології й остаточно перейде до концепції цифрової свердловини та цифрового родовища”, – наголосили в компанії.