«Укргідроенерго» та «УЗ» перерахували до держбюджету дивіденди за 2023 рік

Share

Дві із шести компаній, які Кабмін зобов’язав терміново виплатити дивіденди, вже перерахували гроші до держбюджету.

Про це повідомила пресслужба УЗ та Укргідроенерго.

Так, АТ “Укрзалізниця” за підсумками діяльності у 2023 році перерахувала до держбюджету України 1,259 млрд грн авансового внеску з дивідендів.

Згідно з урядовим рішенням норматив відрахувань для АТ «Укрзалізниця» встановлений на рівні 50% за умови, що 30% прибутку компанії буде спрямовано на фінансування капітальних інвестицій, затверджених у консолідованому фінансовому плані на 2024 рік, реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Своєю чергою, “Укргідроенерго” перерахувало до держбюджету 1,75 млрд грн дивідендів. Це авансовий платіж за результатами господарської діяльності у 2023 році.

Згідно з розпорядженням Кабміну, компанія мала забезпечити авансове перерахування до державного бюджету річних дивідендів, виходячи з розміру прибутку, розрахованого за прогнозними показниками результатів фінансово-господарської діяльності у 2023 році, у розмірі не менше 50% суми річних дивідендів.

Як повідомляв раніше UAprom.info, згідно з рішенням Кабміну, шість акціонерних товариств  (“НАК “Нафтогаз України”, АТ “Укрзалізниця”, АТ “Укроборонпром”, ПрАТ “Укргідроенерго”, АТ “Українські енергетичні машини”, ПрАТ “Нижньодністровська ГЕС”) мають перерахувати в лютому до держбюджету 50% річного обсягу дивідендів.