Ukraine Investment Framework: Мінекономіки закликало бізнес готувати інвестпроєкти

Share

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко закликала український бізнес готувати інвестиційні проєкти, щоб скористатись інструментом Ukraine Investment Framework.

На цьому вона наголосила під час дискусійної панелі на другому міжнародному саміті міст і регіонів, передає пресслужба міністерства.

“Ukraine Investment Framework – це компонента Ukraine Facility, інструмент обсягом 9,3 млрд євро. Завдяки різноманітним інструментам розподілу ризиків, змішаному фінансуванню та грантам UIF сприятиме залученню близько 40 млрд євро в українську економіку в наступні роки. Для того, щоб використати на максимум можливості цього інструменту, ми закликаємо компанії, муніципалітети вже зараз готувати заявки”, – відзначила Свириденко.

Вона додала, що у плані Ukraine Facility також передбачені інвестиційні індикатори для посилення спроможності громад. На це закладено 1,05 млрд євро на наступні 4 роки.

Перший з них стосується покращення доступу до безпечної та якісної освіти. Наступний – зміцнення сфери охорони здоров’я. Третій напрямок – розбудова та відновлення соціальної інфраструктури.

Також в рамках плану для Ukraine Facility регіони отримають кошти на зміцнення енергетичної інфраструктури, зокрема підвищення енергоефективності. П’ятий напрямок – будівництво та відновлення об’єктів транспортної інфраструктури.

“Усі ці регіональні проєкти ініціюватиме регіональна влада в рамках звичайної бюджетної процедури”, – зауважила міністр.