Україна зазнала абсолютно безпрецедентних масштабів руйнувань енергосистеми – Укренерго 

Share

Україна зазнала абсолютно безпрецедентних масштабів руйнувань енергосистеми. Найбільш критична ситуація склалась на ТЕС та ГЕС.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в етері ток-шоу “Українська правда”.

За його словами, це не означає, що всі ті енергоблоки, які зараз не працюють, знищені назавжди. Але конкретно в цьому моменті – в Україні дійсно історичний рекорд того, наскільки низька потужність на теплових електростанціях. На гідроелектростанціях – масштаб теж глобальний цих пошкоджень.

“Можна сказати, що немає практично жодної гідроелектростанції, яка не була ушкоджена. Ми маємо справу з абсолютно безпрецедентним масштабом руйнувань. І ті дефіцити, які ми зараз маємо в енергосистемі, які навіть не перекриваються досить потужним імпортом, який заходить з Європи в Україну, це якраз наслідок цих руйнувань, на превеликий жаль. І погана новина у тому, що швидко відновити ці пошкоджені електростанції технічно неможливо. На це потрібен час: тижні, частіше – місяці, подекуди – роки”, – зазначив Кудрицький.

Як UAprom повідомляв раніше, в Укренерго заявили, щоб вистояти проти енергетичного терору через 2-3 роки теплові станції в Україні має замінити розподілена генерація та ВДЕ.