Україна зацікавлена у співпраці з компаніями Кореї в інфраструктурних і ядерних проєктах

Share

Україна зацікавлена у співробітництві з корейськими компаніями в інфраструктурних і ядерних проєктах.

Про це йшлося під час зустрічі голови правління НАЕК “Енергоатом” Петра Котіна з послом Республіки Корея в Україні та Молдові за сумісництвом Хьоном Те Кімом.

Як зазначається, сторони приділили увагу пріоритетним напрямам розбудови й відновлення української атомної генерації.

Керівник НАЕК повідомив, що компанія готується до зведення першого блоку з реактором AP1000 та добудови ще двох блоків на майданчику Хмельницької АЕС. Крім того, заплановано і зведення першого в Україні малого модульного реактора за технологією Holtec.

«Енергоатом шукає партнерів для наших проєктів. Ми вже закупили у компанії Westinghouse реакторний острів для п’ятого енергоблока на Хмельницькій АЕС і залюбки розглянемо пропозицію корейських компаній щодо турбінного острова», – зазначив Котін.

НАЕК також прагне, щоб корейська компанія Hyundai брала участь у будівництві дамбового мосту через річку Дніпро від Кам’янки-Дніпровської до Нікополя поблизу Енергодара.

Своєю чергою Хьон Те Кім заявив, що корейські компанії дуже зацікавлені в участі у проєктах з будівництва та забезпеченні українських компаній обладнанням. Уряд Кореї допомагає вітчизняним компаніям в їхніх намірах.