Україна та Британія розпочинають співпрацю у сфері зелених інновацій в енергетиці

Share

Україна та Велика Британія розпочинають реалізацію перших 13 інноваційних проєктів в енергетиці у межах програми InnovateUkraine.

Про це повідомила пресслужба Міненерго за результатами зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка із міністром закордонних справ Британії Девідом Кемероном.

Кемерон зазначив, що саме зелені технології та зелена енергетика можуть забезпечити енергетичну незалежність країн в умовах, коли Росія намагається використати енергію для формування залежності.

В міністерстві підкреслили, що фінансування проєктів у межах програми на суму 16 мільйонів фунтів стерлінгів забезпечить уряд Сполученого Королівства.

Серед відібраних для інвестування – проєкти у сфері енергоефективності та теплопостачання, впровадження інноваційних рішень щодо акумуляторних батарей для відновлюваних джерел енергії та інноваційних технологій для оптимізації й збільшення виробництва біогазу.

Відповідні проєкти планується втілити протягом наступних двох років, вони матимуть підтримку для подальшого пошуку інвестицій та виходу на ринок.

Як повідомлялося раніше, Велика Британія внесла до Фонду підтримки енергетики вже 27,5 мільйонів євро.