Україна розробила нові загальні положення безпеки АЕС 

Share

Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) розробила і затвердила нові загальні положення безпеки атомних станцій.

Про це повідомила пресслужба інспекції.

Підкреслюється, що загальні положення безпеки атомних станцій є основним документом із серії вітчизняних норм та правил з ядерної та радіаційної безпеки атомних станцій.

“Документ встановлює вимоги, принципи й критерії безпеки атомних станцій, а також вимоги щодо впровадження основних технічних та організаційних заходів, що спрямовані на їх реалізацію та захист людей і навколишнього природного середовища від можливого радіаційного впливу”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час перегляду загальних положень безпеки атомних станцій, у порівнянні з попередньою редакцією, основних змін зазнали розділи, що встановлюють критерії безпеки, вимоги до забезпечення реалізації стратегії глибокоешелонованого захисту, вимог до аналізу безпеки, вимоги до проєктування та експлуатації АЕС.

“Після офіційної публікації загальних положень безпеки атомних станцій експлуатуюча організація АТ «НАЕК «Енергоатом» має провести аналіз відповідності умов та меж безпеки, встановлених чинними ліцензіями, новим вимогам та, за необхідності, розробити й погодити з Держатомрегулювання перелік заходів, направлених на усунення виявлених відхилень”, – наголосили в пресслужбі.