Україна пропонує запровадити заборону авіатранзиту до РФ та РБ

Share

Україна пропонує запровадити нові санкції у вигляді заборони авіатранзиту до Російської Федерації та Білорусі, що покликані обмежити економічний потенціал агресора.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте за підсумками двосторонньої зустрічі, передає Укрінформ.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

Очільник уряду відзначив, що січнева домовленість країн Балтії про уніфіковане регіональне застосування санкцій робить їх більш ефективними та дієвими.

«Сьогодні ми хочемо запропонувати нову ініціативу, нові санкції – заборону авіатранзиту до Російської Федерації та Білорусі», – наголосив Шмигаль.

Прем’єр пояснив, що така ініціатива покликана обмежити економічний потенціал агресора, а також посилити санкційний тиск на ворога.

Як повідомляв раніше UAprom.info, Україна офіційно розпочала переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень у нашій країні. Консультації відбуваються й з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.