Україна продовжила “транспортний безвіз” із Туреччиною до завершення війни

Share

Лібералізація вантажних перевезень із Туреччиною діятиме щонайменше до завершення війни.

Таких домовленостей було досягнуто під час засідання змішаної комісії з перевезень, яке відбулося за участі команди Мінвідновлення України та міністерства транспорту та інфраструктури Туреччини, передає пресслужба українського міністерства.

В Мінвідновлення нагадали, що лібералізація вантажних перевезень із Туреччиною передбачає двосторонні вантажні перевезення та перевезення транзитом.

“Продовження лібералізації вантажних перевезень – це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% – автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів”, – підкреслив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як зазначили в міністерстві, таким чином для виконання вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів. Домовленості включають бездозвільний проїзд для порожнього вʼїзду вантажівок. Відповідне рішення зафіксоване протоколом засідання.

Крім цього, за результатами зустрічі вдалося збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на тисячу – до 3500.

Отже, лібералізація вантажних перевезень, тобто можливість виконувати перевезення без потреби у спеціальних дозволах доступна до 35 країн, включно з країнами Євросоюзу.